Calatorii

marți, 21 septembrie 2010

Gura Portitei

22-26 iulie 2010

Un loc salbatic si locuit de lipoveni, Gura Portitei se afla la o distanta de aproape 300 de km pe sosea de la Bucuresti la Jurilovca si la un interval de inca aproximativ 1 ora, timp petrecut pe vaporas (25 lei/pers) traversand apele Golovitei.

Posibilitatea de cazare se adreseaza tuturor gusturilor de la vile cotate cu 3 stele cu grup sanitar propriu, la casute de lemn cu cate 2 paturi pana la cort, deservite de grupuri sanitare la comun, avand fiecare apa calda si rece curenta, toate apartinand de complexul Eden. Exista insa si o zona libera, in dreapta acestui intreg complex, unde nu se percepe nici o taxa pentru campare ( in coltul din dreapta jos din poza de mai sus),unde de altfel am campat si noi fara sa avem vreo problema de furt sau altceva de genul asta .

Preturile sunt accesibile spun ei mai ales tinand cont de faptul ca intregul complex este amplasat intr-o pustietate de inceput de lume. Intradevar preturile sunt cam aceleasi ca la o terasa normala de pe litoralul romanesc, insa nimeni nu iti va spune dinainte sa ajungi acolo ca nu vei gasi nici un magazin de unde sa te poti aproviziona si ca la bar/restaurant nu gasesti decat apa/suc la 0,5 l la pretul de 5 lei, absolut nimic la 2 l sau ca numai o chifla costa 2 lei. In acest sens fii atent la barcangii ei te vor putea ajuta cu aprovizionarea la preturi de supermarket cu un comision minim, numai ca trebuie sa te duci tu la ei si sa ii rogi sa-ti faca acest serviciu.

In rest veti avea parte de liniste, aer curat, apa cristalina, orizont deschis pana la limitele viselor fiecaruia. Perfect pentru citadini satui de noxe si dornici de cateva zile de izolare si de inceput de lume. Biodiversitatea Deltei Dunarii te va fascina de cum pasesti pe granitele ei.

Vacanta perfecta daca nu iti plac terasele inghesuite pe marginea trotuarelor, discotecile ce prind fiecare rasarit pe bituri diferite si inghesuila de pe plaja care te enerveaza mai ales cand nu gasesti loc de cearceaf .

Nu inseamna ca vei dormi toata ziua :) ai la dispozitie o piscina cu bar, "miniparc" unde poti face exercitii fizice (sala) gratuit, hidrobiciclete pentru 2 persoane cu 10 lei/ ora sau 30 lei/zi ( 4pers/ 20lei/ora/40lei/zi), barca 15lei/ ora/ 30lei/ zi. Joc Rummy ; table: 10lei/ ora/ 30lei/ zi; teren volei 20 lei; teren tenis 30 lei; sezlong 15lei/ zi; excursie salupa 150lei/ pers/ 3ore si bineinteles o mare infinita unde poti innota intreaga zi si sa fii aproape singur :)
Atentie! Nu uita de tantari!!! cam singura si marea problema, unde nici macar sprayurile speciale nu mai fac fata dupa ora 21...fi pregatit, inchide cortu, usa in cel mai eficient mod ca sa faci fata invaziei nimicitoare si somn usor :) maine dimineata un rasarit spectaculos iti va face ziua mai colorata!

Un comentariu:

  1. Si eu abia m-am intors de acolo. E cu adevarat un loc superb! Frumoase fotografii, Kitzy!

    RăspundețiȘtergere