Calatorii

sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Spre Rosia Montana

28-30 septembrie

Prima ora a diminetii ne intalnim la metrou si usor usor ajungem pe autostrada Bucuresti-Pitesti, apoi Curtea de Arges si iata-ne pe Transfagarasan (alt.max. 2042m)...Nu stiu daca este cel mai frumos drum din lume, dar de la noi sigur este. Prima oprire: Barajul Vidraru, un peisaj deosebit si un loc perfect pt bungee jumping (100E)...cateva poze:

Imediat ce va urcati in masina nu puteti conduce prea mult caci numeroase frumuseti vi se infatiseaza la fiecare pas. Am luat-o pe un drum "strain", am ajuns intr-o poienita si am servit pranzul la iarba verde ;)) liniste si soare. La numai cativa km dupa ce ne-am continuat traseul, am oprit din nou, la o preafrumoasa cascada ;)) si inca o data pentru a admira soseua.Urmeaza Tunelul Bâlea, cel mai lung tunel din România, cu o înălţime de 4.4 m, 6 m lăţime şi un trotuar cu o lăţime de 1 m, neiluminat şi neaerisit ce face legătura cu partea nordică a Transfăgărăşanului. Odata ajunsi de cealalta parte a tunelului vom trece prin rezervaţia naturală Golul Alpin si Lacul Balea. Parasim Transfagarasanul...nu avem prea mult timp la dispozitie sa ne intristam pt ca intram in Sibiu unul din cele mai frumoase orase. Punctez Piata Mare, Podul mincinosilor, Turnul Sfatului, Catedrala evanghelica, o cafenea imediat dupa aceasta catedrala si desigur numeroase alte biserici, muzee si turnuri.Dupa un drum asa de frumos nu putem decat sa mergem in vizita la o persoana la fel de speciala (o profa din Tara lui Andrei, Anca) in Deva unde vom si innopta. Dovlecei ornamentali din curtea ei, linistea si o bancuta ce pare parasita se imbina perfect cu cetatea pe care o zarim asa de indeaproape.
Inapoi in masina, sa ne urmam tinta: Rosia Montana. Facem doar un singur popas intr-o livada plina cu flori :X
Nu am gasit toate obiectivele pe care ni le propusesem, insa acest loc ne-a inspirat un aer trist si vechi... pacat ca nu stim sa ne apreciem adevaratele valori, Rosia Montana va disparea in umbra unor urme de aur. :(
Trebuie sa mentionez ca drumul dintre Bradu si Abrud este fermecator 8->

Tragic!http://www.antena1.ro/index.php?page=news&subcat=1&id=84287&currentPage=1


Parasim acest loc un pic tristi si ne indreptam grabiti catre Alba Iulia, unde ne enervam putin datorita semnalizarilor proastre catre cetate. In cele din urma o gasim, dar nu avem timp suficient sa o vizitam asa cum trebuie :( Este deja seara cand ajungem in Fagaras, dar asta nu inseamna ca vom merge imediat la somn ;)) Diana ne-a pregatit o mica "petrecere" pe malul Oltului unde este liniste si totul se contureaza intr-o lumina diurna de la focul "nostru". A doua zi ajungem in cetate, cu adevarat spectaculoasa, din pacate nu mai sunt deschise toate caile de acces catre "micile ei secrete". Sus pe ziduri este un locul perfect pt o mica joaca cu poii.



Pornim spre casa, cu oprire in Brasov pentru cateva ore. Avem un ghid care ne duce pe un "traseu" foarte dragut, din pacate cardul meu a fost plin si nu mai am poze. Din Sinaia o luam spre Moroeni, respectiv Targoviste, unde vizitam Curtea Domneasca si Turnul Chindiei si multe alte biserici (din masina). Si ajungem din nou in aglomeratul si spectaculosul Bucuresti cu alte ganduri de duca.


Cu siguranta au fost cele mai deosebite 3 zile de toamna, si nu ai cum sa ma crezi decat daca faci si tu acelasi traseu. Multumesc Andrei!

Un comentariu:

  1. la Manastirea Dealu sus ai fost in Targoviste ? e frumos acolo, mai ales noaptea cand se vede tot orasul :))

    RăspundețiȘtergere